LED licht panelen bij jou thuis

0
892

LED verlichting heeft de ons de laatste jaren flink verbaasd. De mogelijkheden met LED licht zijn nog steeds niet tot hun eind gekomen. De kleuren die LED licht tegenwoordig maken, kunnen prachtig zijn. Naast lichtbollen, gezellige lichtsnoeren en LED strips zijn er nu ook LED panelen. Dat is precies zoals het klinkt. Een groot paneel vol met LED lichtjes. Het is een standaard vorm paneel van 60cm x 60 cm. Een LED paneel kan bijvoorbeeld de TL armaturen heel simpel vervangen, aangezien het perfect in een systeemplafond past. Toch kan je ook zonder systeemplafond kan je genieten van LED panelen aan het plafond.

Systeemplafond

LED panelen zijn de laatste innovatie op het gebied van LED verlichting en erg populair op dit moment. Ze zijn namelijk een stuk zuiniger dan de halogeen verlichting die vroeger in vele plafonds zat. De veelbesproken levensduur van LED verlichting is ook in de panelen zo goed als beweerd wordt. Kies de juiste kleurwarmte, de vorm van het paneel, de grootte van het paneel en het aantal branduren dat je wil. Op die manier is er altijd LED paneel systeemverlichting zoals jij het wil. Toch zijn niet alle panelen even goed. Er is veel verschil in kwaliteit en prijsklasse. Wees daarom op je hoede voor te goedkope LED panelen. Er zitten vaak B kwaliteit LED chips in, verwerkt met goedkoop materiaal. Je goedkope panelen zullen het niet zo lang volhouden als beloofd en dat zou zonde zijn.

Kelvin schalen

Bij LED licht kan je gelukkig nu ook kiezen voor de kleur warmte die je graag zou willen hebben. Er is een mooie lichtspreiding die allemaal besparend zijn in energiekosten. De Kelvin schalen beginnen bij 3000k: een warm licht en geeft veel sfeer aan een ruimte. Dit type Kelvin wordt veel gebruikt voor thuis en bijvoorbeeld winkels. Dan is er nog 4200k: een neutraal licht wat vaak gebruikt wordt in retail winkels en supermarkten met een neutrale sfeer. 6000k geeft meer koel licht af. Het wordt vaak gebruikt bij fabrieken, garages, laboratoria en ziekenhuizen.

Dimbaar LED licht

Het mooie aan LED licht is dat het tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar is. Wat je wens ook is, het kan met LED licht geregeld worden. Zeker in je woonkamer wil je een fijne sfeer creëren en dat is met dimlicht goed voor elkaar te krijgen. Zo is het altijd gezellig thuis.