Een zweefparasol is niet alleen mooi, maar ook praktisch

0
645

We kennen allemaal de standaard parasol. Een groot doek met een stok in het midden. Deze stok steek je door je tuintafel en dan heb je, als de zon goed staat, precies schaduw op je tuintafel. Wil je zelf in de schaduw zitten, dan zul je iedere keer je stoel moeten verplaatsen. Je zou toch willen dat dat anders kan. Nou, dat kan. Wanneer je een nieuwe parasol kopen gaat, denk dan eens na over een zweefparasol. Een zweefparasol hangt onder een boog. Hierdoor heb je niet zo'n storende stok in het midden van de tafel. Ook kun je de zweefparasol gemakkelijk in een andere positie zetten. Daarbij is een zweefparasol een stuk groter dan een gewone parasol. En dus heb je meer schaduw. 

Een zweefparasol is een mooie aanvulling op je tuinset

In de tuinsets van tegenwoordig is vaak niet eens meer een gat voor een parasol aanwezig. Zeker wanneer je gaat voor een moderne, glazen of stenen tafel is dat het geval. Door te kiezen voor een mooie zweefparasol, bijvoorbeeld in de kleur van je tuinkussens, maak je je tuinset helemaal compleet. Waar je wel even op moet letten is dat je deze parasol niet even in de grond prikt. Je hebt een flinke parasolvoet nodig. Deze dient ook als tegengewicht voor de grote parasol en voorkomt dat deze omwaait.

Bestel je parasol gewoon online

Een uitje naar het tuincentrum om een nieuwe parasol uit te zoeken zit er voorlopig even niet in. Gelukkig kun je voor een parasol, een voet en een beschermhoes gewoon online terecht. Dat scheelt je niet alleen een ritje, het scheelt je ook veel tilwerk. Want zeker de parasolvoet is een gewichtig ding! Afhankelijk van de maat van je parasol en je voorkeur qua uitvoering kan zo'n parasolvoet wel 150 kilo wegen!

Zijn er ook nog andere oplossingen tegen de zon?

Je kunt er voor kiezen om schaduwdoek op te hangen. Dat ziet er prachtig uit, maar het nadeel is dat je dat doek niet even anders kunt hangen. De aarde draait om de zon en dus staat de zon om 11.00 uur 's ochtends anders dan om 14.00 uur 's middags. Met een parasol kun je deze draaiing opvangen. Met een schaduwdoek niet. Toch is een schaduwdoek bijvoorbeeld ideaal voor boven het zwembadje van je kinderen, zeker wanneer dat zwembadje in een hoek is geplaatst.

Voor de mooiste oplossing kies je een grote zweefparasol. Daar heb je jarenlang plezier van!