Originele cocktails voor je feest

0
1118

Geef je een feestje, dan is het jouw taak om te zorgen dat de avond verloopt hoe jij dat wil. Jij bent verantwoordelijk voor de aankleding, muziek, hapjes en drankjes. En hoe beter je dat neerzet, hoe leuker de avond waarschijnlijk ervaren wordt door je gasten. Natuurlijk, als je student bent en je viert je verjaardag, hoef je alleen maar heel veel kratten bier te kopen en een aux kabel te gebruiken voor een geslaagd feest. Maar misschien wil je wel een beetje een fancy feest geven, en dan moet je wat meer uit de kast trekken. Je kan bijvoorbeeld een dresscode koppelen aan je feest. Zo zorg je ervoor dat je gasten passen bij de aankleding van de ruimte. En wat altijd een leuke is om te doen, is een cocktailbar met originele cocktails. Daarom zijn hier vier cocktails die je niet vaak tegenkomt.  

White lady

De white lady is er eentje die je niet zo gauw tegenkomt op feestjes. Deze cocktail stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Het drankje ziet er wit en mysterieus uit en heeft daardoor een classy uitstraling. Het originele recept is door de eerste jaren heen een beetje aangepast, maar vanaf ongeveer 1930 is het best wel hetzelfde gebleven. In deze cocktail zit eiwit, gin, sinaasappellikeur en citroensap. Romig en fruitig. 

Aviation

Aviation is een andere cocktail die er heel fancy uit ziet. Deze wordt geserveerd in een martiniglas. Het betoverende ingrediënt, wat de cocktail ook de paarse kleur geeft, is crème de violette. Dit is echter een zeldzaam goedje, dus ga er zuinig mee om. Verder gaat ook hier gin in, en citroensap, en kersen. Fris en fruitig. 

Ghost-tini

Dit is een leuke voor de herfstmaanden en Halloweenfeestjes. De ghost-tini is herfstig door de pompoensmaak. Voor deze cocktail heb je dus een pompoenlikeur nodig. Maar ook romige baileys met karamelsmaak, en vanille wodka. Een zoet, romig drankje dus. Van deze wil je er maar eentje drinken op een avond, anders word je misselijk! 

Zombie

De zombie cocktail is uitgevonden in Hollywood, door een barman die als bijnaam “Don The Beachcomber” had, in 1934. Deze cocktail smaakt zonnig en heeft een overvloed aan zomerse ingrediënten. Er gaat in: limoen, citroen, ananassap, siroop van passiefruit, Angostura bitters, bruine suiker, en maar liefst drie soorten rum. Namelijk lichte rum, donkere rum, en 151-proof.