Ik wil een boot kopen, waar moet ik naar kijken?

0
421

Wil jij een boot kopen? Dan is het belangrijk om naar een aantal punten te kijken. Zo is het handig om te kijken naar de motor. De motor is erg belangrijk als het gaat om een boot. Je wilt namelijk natuurlijk wel de juiste motor kopen waardoor je optimaal kunt genieten van het varen. Als je nog niet veel ervaring van boten hebt, dan is het belangrijk om meer onderzoek te doen naar verschillende soorten motoren. 

De elektromotor

Veel mensen zijn bekend met de elektromotor. De elektromotor is namelijk ook de meest gebruikte motor om mee te varen. We hebben het dan wel natuurlijk over de boten die niet langer zijn dan 10 meter. Als jij een boot hebt gekocht onder de 10 meter, dan heb je de mogelijkheid om met een elektromotor te varen.

Motors in een lage prijsklasse

Wil jij niet veel geld uitgeven aan een motor? Dan is het belangrijk om te kijken naar motoren onder de € 300. De motoren die onder de € 300 vallen zijn:

  • Haswing elektromotor Osapian 55

  • Haswing elektromotor Osapian 30 

  • Haswing elektromotor Osapian 40

  • Talamex elektromotor 12 V TM30

Deze motoren hebben een prijs onder de € 300, waardoor dit binnen het budget valt. Deze elektromotoren zijn bedoeld voor boten onder de 10 meter. Zodra je een grotere boot hebt, heb je niet de mogelijkheid om gebruik te maken van deze bovengenoemde motoren. De motoren kunnen het gewicht namelijk niet duwen, waardoor de motor binnen enkele maanden stuk kan zijn. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te kijken naar de lengte van de boot. De lengte van de boot kun je terugvinden op de papieren van de boot.. 

Ik zoek een boot speciaal voor kleine tochten

Ben jij op zoek naar een boot die speciaal gemaakt wordt voor kleine tochten zoals vissen? Dan heb je de mogelijkheid om eens te kijken naar een Whaly boot. Een Whaly boot is perfect als je kleine tochten wilt maken op het water. De Whaly boot wordt geleverd zonder motor. Wel krijg je er peddels bij, zodat je voor kleine tochten rustig kunt peddelen. Als je een visser bent dan is het fijn dat je stil het water op kan gaan. Zo zwemmen de vissen niet weg en kun je wellicht een aantal vissen aan de haak slaan. Wil jij ook een Whaly boot? Kijk dan vooral via het internet! Hier vind je de juiste soorten Whaly boten die jij nodig hebt!