Waar moet je op letten als jij een auto gaat aanschaffen?

0
426

Als jij voor de eerste keer een auto gaat aanschaffen, is het enorm belangrijk dat jij op bepaalde punten let. Jij weet vast niet hoe een auto in elkaar zit en weet ook niet wat jij allemaal moet regelen voordat jij een auto gaat aanschaffen. Dat is ook logisch want het is je eerste keer. Dit is zeker ook niet iets waar jij je voor hoeft te schamen want iedereen die voor de eerste keer een auto wil kopen ervaart hetzelfde. Waar jij op moet letten en wat jij precies moet regelen voordat jij een auto gaat kopen, vind je dan ook in dit artikel. 

Verzekering en wegenbelasting

In Nederland is iedereen die met een voertuig op de Nederlandse wegen wil rijden verplicht wegenbelasting te betalen en ook om het voertuig te verzekeren. Het betalen van wegenbelasting is verplicht omdat de Nederlandse infrastructuur daardoor in de juiste staat blijft. Een verzekering is verplicht omdat de kosten van de tegenpartij dan altijd gedekt worden door de verzekeringsmaatschappij als jij een ongeluk veroorzaakt. Als je niet verzekerd zou zijn, dan zou je de kosten zelf moeten betalen en kan je in grote financiële problemen komen. 

Staat van het voertuig

Als jij een tweedehands voertuig aanschaft zoals de meeste andere startende automobilisten, dan is het enorm belangrijk om de auto te laten controleren door een autogarage of een bekende die verstand heeft van auto’s. Auto’s zijn sterke, maar ook zeer gevoelige machines. Er zijn daarnaast enorm veel onderdelen in een auto te vinden en daarom kan er altijd wel iets kapot zijn. Ook moet jij een auto altijd laten controleren of de auto wel een APK heeft die geldig is en verder ook aan alle regels voldoet. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een autolamp defect is en dan mag je niet wegrijden. Je moet dan namelijk eerst de autolamp vervangen voordat je ermee weg mag rijden. 

Financiering 

Veel mensen en vooral startende automobilisten hebben erg veel moeite met het kopen van een auto. Een auto kost al snel enkele duizenden euro’s en natuurlijk heeft niet iedereen een oude sok of een rekening met dat bedrag. Je kan er in dat geval ook voor kiezen om je auto te laten financieren door een bank. Je krijgt dan een lening, maar als starter is dat niet de beste oplossing. Je kan het beste een goedkope auto kopen waar je eerst het verkeer mee leert kennen. Veel jongeren die net hun rijbewijs hebben gehaald maken wel eens een botsing. Als het dan om een gloednieuwe auto gaat, is dat erg zonde.