Kerst op het kantoor

0
551

We zijn alweer halverwege het jaar 2022. En het is voor sommigen nog ondenkbaar om nu al bezig te zijn met de kerst en wat we dan allemaal moeten organiseren, maar als bedrijf doe je er goed aan om hier tijdig mee te beginnen. Op die manier scheelt het een hoop stress en verdeel je de werkdruk waardoor het de alledaagse bezigheden op kantoor niet in de weg komt te zitten. In deze blog vertel ik je hoe je het kerstfeestje op kantoor het beste aanpakt. Lees je mee?

De borrelcommissie wordt aangesteld

Afhankelijk van hoeveel mensen er op kantoor werken, is het handig om een commissie aan te stellen die zich ontfermt over de feestjes die gegeven worden op kantoor. Niet iedereen hoeft zich hier immers mee bezig te houden, soms zijn twee of drie mensen genoeg. Check op de werkvloer wie zich hiervoor in wilt zetten, wie die dit leuk lijkt.

Iedereen geeft de wensen op

Als dat geregeld is, kun je er een mailtje uitsturen tegen de tijd dat de herfst aanbreekt, waarin je je collega’s vraagt wat zij zouden willen hebben voor kerst. Het is als bedrijf namelijk wel zo vriendelijk om een presentje naar je werknemers te sturen als blijk van waardering zeker in deze feestelijke tijd. Zo kan iedereen bijvoorbeeld de wens voor een boek op geven. Dat hoeft immers niet alles te kosten en is toch leuk om te krijgen. Daarnaast maak je de kerstgeschenken persoonlijk door werknemers te vragen naar hun specifieke wensen.

We pakken de geschenken in

Door al vroeg naar deze wens te vragen, kun je ze ook al vroeg inslaan en weet je zeker dat alles er op tijd is. Op die manier kun je ook het inpakken van de kerstgeschenken verdelen over de dagen in de aanloop naar het feest. Zo pak je het boek samen met bijvoorbeeld een Rituals kerstpakket in en op die manier heb je iets leuks om te geven aan de werknemers. En het is weer eens wat anders dan een voedselpakket voor de kerstvakantie.

Een dinertje op de zaak

Zo rond de kerst is er dan bij veel bedrijven een diner op kantoor. Ook hiervoor kun je al het een en ander in de weken ervoor voorbereiden. Zo kunnen de wijnen en hapjes in huis gehaald worden en kun je ook al afspraken maken met een cateringbedrijf. Op de dag van het etentje zelf wordt de boel even mooi versierd en voor je het weet hebben jullie weer een succesvol kerstfeest op kantoor.