Black Stallion zorgt voor perfectie onder de wijnen

0
553

Ben je echt een grote wijnliefhebber? Maar weet je nooit welke wijn je moet kiezen? Wordt je altijd misleidt door mooie etiketten van wijnen die eigenlijk helemaal niet zo lekker smaken? Zoek niet meer verder! Het Amerikaanse wijnhuis Black Stallion maakt de lekkerste wijnen voor een schappelijke prijs. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat misschien wel jouw nieuwe favoriete wijn kan worden? Lees dan snel verder!

Achtergrondinformatie van Black Stallion

Black Stallion is een wijnhuis in Californië, in de county Napa Valley. Dit ligt ongeveer 90 kilometer ten westen van Sacramento. Napa Valley staat bekend om haar wijnen die kwalitatief zeer goed zijn en Black Stallion is zeker geen uitzondering. Eerst was dit wijnhuis een oude manege, maar nu worden de wijnen in een modern wijnhuis gemaakt. Toch worden nog veel van de oude manieren toegepast, om zo de authentieke smaak te behouden.

De elegantie van een witte wijn

Voor de liefhebbers van witte wijn is de Black Stallion Chardonnay een goede optie. Voor een fles betaal je ongeveer €30,-, maar deze wijn is zeker het geld waard. Deze wijn staat bekend om zijn volle en stevige smaak. Daarnaast is deze chardonnay erg fruitig en een beetje bloemig en kruidig. Het is tevens een droge wijn, dus zeker niet te zoet. De wijn is het lekkerst bij een temperatuur van 8 tot 12 graden. Je zou er kalfsvlees bij kunnen eten, maar ook kipgerechten laten deze wijn goed tot zijn recht komen. Ook gegrild varkensvlees en vis met een lekkere saus zijn perfecte gerechten bij deze wijn. 

Een rode wijn met een verleidende geur

Black Stallion heeft ook zeer goede rode wijnen. De Black Stallion Pinot Noir is bijvoorbeeld een erg lekkere optie. Deze is iets duurder dan de Chardonnay, namelijk ongeveer €34,-. Deze wijn is perfect voor mensen die graag van een fruitige, krachtige en kruidige wijn houden. Ook heeft deze wijn een subtiele bloemige ondertoon. Deze wijn kan je zonder zorgen opentrekken bij een gerecht met rund- of varkensvlees. Ook bij gevogelte komt deze wijn goed tot zijn recht. Je hoeft echter niet alleen vlees bij deze wijn te eten, want ook met zachte kazen smaakt deze wijn heerlijk. Als je echt een keer uit wil pakken met rode wijn zou je één van de duurste wijnen van Black Stallion kunnen kopen. Namelijk de Black Stallion Bucephalus Red Wine. Deze wijn is vernoemd naar het paard van Alexander de Grote en heeft ook een koninklijke prijs. Deze wijn kost maar liefst €250,- per fles!