Wat doen bij letselschade?

0
547

Letselschade naar aanleiding van een ongeval is ontzettend vervelend en kan leiden tot vele problemen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal kan dit zwaar zijn. Soms kun je hierdoor niet meer werken waardoor je inkomsten verliest en lopen de medische kosten hoog op. Wat kun je doen bij letselschade?

Schadevergoeding

Soms is het mogelijk om een schadevergoeding te krijgen van de andere partij. Dit is afhankelijk van de situatie en verschilt voor iedereen. Ben je bijvoorbeeld niet meer in staat om te werken door fysieke of mentale problemen en mis je hierdoor inkomsten? Of heb je hoge medische kosten gehad door het ongeval? Ook is het belangrijk om vast te stellen wat er precies is gebeurd tijdens het ongeval. Om erachter te komen of je een schadevergoeding kunt krijgen kun je dit het beste bespreken met een letselschade advocaat Alkmaar of letselschade advocaat Lelystad. Een schadevergoeding kan helpen zodat je je geen zorgen hoeft te maken om het financiële plaatje.

Hulpverlening

Niet alleen het financiële plaatje is belangrijk. Om er weer helemaal bovenop te komen zul je misschien moeten kijken naar hulpverlening. Dit kan gaan om fysiotherapie om weer goed te kunnen bewegen, of het inschakelen van een psycholoog bij mentale problemen. Een ongeluk kan soms traumatiserend zijn en is niet iets wat je moet wegstoppen. Er zijn hulpverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen die getraumatiseerd zijn door ongevallen. 

Advocaat

Mocht je ervoor kiezen om een schadeclaim te willen doen dan is het dus handig om een advocaat in te schakelen. Er zijn advocaten die gespecialiseerd zijn in letselschade en hier dus alles over weten. Wel is het handig om van te voren na te gaan of je wel in aanmerking komt voor een schadevergoeding, je dient namelijk de rechtbank te kunnen overtuigen dat het niet jouw schuld was. Hier is voldoende bewijsmateriaal voor nodig. Vervolgens ondersteunt de advocaat jou in het gehele proces en helpt je met het aansprakelijk stellen van de veroorzaker.

Conclusie

Letselschade is een serieus probleem en kan zorgen voor fysieke en mentale schade. Ook kan het zo zijn dat je moet opdraaien voor hoge medische kosten of (een deel van) je inkomen mist omdat je niet meer in staat bent om te werken. Om ervoor te zorgen dat jij je kunt richten op je herstel kun je een schadeclaim doen. Een letselschade advocaat kan je helpen in dit proces, mits je voldoende bewijs hebt en dat is wel zo fijn om te weten.