Het jaar goed afsluiten

0
617

Het is een bizar jaar geweest. En we zijn er nog niet van af. We hebben veel geleerd en geleerd hoe flexibel we allemaal zijn. Of kunnen zijn. Maar dan is het ook weer zo dat we wel weer toe zijn aan het terug draaien van alles. De rek is eruit en dat merken we allemaal. Alleen moeten we nog wel even volhouden. Het is belangrijk dat we nog even volhouden namelijk. We moeten. En daarom is het goed dat we dit jaar nog even gaan genieten van kerst en oud en nieuw. Dan wel zo dat we ons aan de regels houden, maar genieten kan ook met de maatregelen.

 

Een knallend einde

Maar dan wel zonder vuurwerk uiteraard. We zijn allemaal er achter gekomen dat een borrel op afstand prima kan werken. Het is anders dan met zijn allen bij elkaar. Dat weten we ook. Maar we weten ook dat het even niet anders kan en dat we nog even moeten vol houden. Er is licht aan het einde van deze donkere tunnel en dat licht kunnen we al zien. Mar laten we nog even volhouden en de borrels online houden. Zorg er voor dat iedereen dan zijn eigen borrelpakket in huis heeft en je kan er tegen aan. Lekkere hapjes en drankjes bij de hand en iedereen in een online meeting bij elkaar. En we kunnen het alsnog leuk maken.

Denk bijvoorbeeld aan een quiz die je kan doen. Kahoot kent iedereen en iedereen kan het gebruiken. En we worden er ook nog eens heel fanatiek van allemaal. Laat iemand een leuke Kahoot quiz in elkaar zetten en de strijdlust bij iedereen komt naar boven. Ben jij er al klaar voor?

 

En niet te vergeten het borrelpakket. Of er nu lekkere biertjes, wijntjes of cocktails in zitten. Je maakt het zelf gezellig natuurlijk. Met een paar lekkere snacks zoals bijvoorbeels iets zoutigs of zoets en het is helemaal compleet. Ben jij meer van de zoutige kant zoals toastjes, zoutjes en chips? Of ga je liever voor wat zoets en heb je allemaal lekkere zoetige dingen op tafel staan zoals chocola en cakejes? Iedereen heeft zo zijn voorkeur.

 

Heb jij wel eens op deze manier een borrel gehouden? Of het nu met vrienden is of met je werk. Iedereen heeft het wel meegemaakt dat een borrel online is gehouden. Het is absoluut niet hetzelfde als je allemaal bij elkaar bent, dat weten we. Maar in dit jaar konden we niet anders. En hopelijk waarderen we straks allemaal als we weer bij elkaar mogen zijn.