Een oudhollandse spelletjesavond

0
795

Tegenwoordig is het voor velen van ons elk weekend weer feest! Of dit nou thuis is of in de kroeg, we hebben weer wat meer vrijheid terug en daar wordt volop gebruik van gemaakt. We hebben allemaal een tijdje thuis gezeten van het uitgaan, uiteten en feestjes. En daarom is het weer extra fijn dat het weer kan! Als je nou niet meer zo van uitgaansleven houdt dan is het alweer wat fijner dat je meer meerdere mensen tegelijk op bezoek mag of naar een feestje mag gaan. Een verjaardag is weer zoals we vroeger gewend zijn en mag daarom ook weer volop gevierd worden. Tijdens de Lockdown zijn er heel wat spelletjesavonden georganiseerd binnen gezinnen en je ziet dat dit nog steeds heel veel gedaan wordt!

Spelletjes

Wat is er nou leuker dan gezellig met je familie of vrienden en vriendinnen een oer-Hollandse spelletjesavond te organiseren. Dit kan je bijvoorbeeld voor je verjaardag doen of gewoon zomaar omdat je er zin in hebt! Maar welke spelletjes kunnen er nou eigenlijk echt niet ontbreken tijdens zo’n avond? Als eerst kan natuurlijk sjoelen niet ontbreken. Een gezellig toernooitje sjoelen kan nooit kwaad en is een leuke bezigheid. En wie kent het programma Ik Hou Van Holland nou niet? In dit programma zit het verjaardag spel waarbij er een “bom” in een cadeautje zit die dan na een aantal minuten af zal gaan. In de tussentijd worden er aan iedereen vragen gesteld en wordt het cadeautje met de klok mee door gegeven. Dit spel hebben ze nu dus ook voor thuis gemaakt. Inclusief vragen kaartjes! Naast bovenstaande spellen is een potje rummikub, Jenga of pesten ook altijd erg leuk om te doen.  

Hapjes

Bij een echte spelletjesavond kunnen natuurlijk ook geen echte Hollandse hapjes en drankjes ontbreken. Om de avond te beginnen is het een goed idee om een heerlijke tompouce te halen bij de bakker. Dit gaat er altijd bij iedereen wel in en is een echt Hollands gebakje. Dan later op de avond kan je nog een echt oer-Hollands drankje inschenken zoals oranje bitter of jenever. Bij zo’n alcoholisch drankje kan een lekker blokje kaas en worst zeker niet ontbreken. kaas kopen is een echte must voor een spelletjesavond. En dan kan je nog het beste boerenkaas kopen voor een echte authentieke smaak. Misschien ken je dit nog wel van vroeger. Een augurk omwikkeld met boterhamworst is ook altijd erg lekker als je er van houdt!