De voor- en nadelen van de motor

0
473

De motor wint populariteit als het om gemotoriseerde vervoersmiddelen gaat. Veel mensen overwegen zo’n racemonster aan te schaffen. Gewoon voor hobby gebruik of als vast vervoer. Maar is dit het waard? In deze blog zet ik wat voor- en nadelen voor je tegenover elkaar. Lees je mee?

Niet zo duur

Wist je dat het behalen van je motorrijbewijs over het algemeen veel goedkoper is dan het rijbewijs voor je auto? Natuurlijk zijn er in dit geval ook rijscholen die veel meer vragen maar als je een beetje goed zoekt, zou je goedkoper uit kunnen zijn dan wanneer je voor je auto rijbewijs gaat/bent gegaan.

Geen files meer

Een motor is geen auto en dat merk je vooral wanneer het verkeer op de ring weer eens helemaal vast staat. Met een motor heb je daar geen last van. Jij rijdt zo tussen alles door naar voren. Goed, het gaat niet zo hard als wanneer er geen file is, maar je komt in ieder geval goed vooruit. Dat valt voor de rest niet te zeggen.

Een hele nieuwe community

Er zijn enorm veel clubs en vriendengroepen speciaal voor fans van motors en motorrijders. Nee, we hebben het hier niet over gangs maar wel over mensen met een passie voor deze machines en het plezier die je ermee hebt.

Niet alles kan mee

Goed, er zijn ook wat nadelen. Zo heb je op de motor geen grote achterbak die je vol kan proppen met spullen wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Je kan dus niet alles mee nemen en zal bewuster moeten kiezen wat er mee gaat en wat niet.

Slecht voor het gehoor

Op de motor heb je beschermende kleding aan. Dit komt omdat je veel kwetsbaarder bent dan wanneer je in de auto zit. Vergeet behalve die kleding ook niet oordoppen aan te schaffen. Veel mensen hebben last van hun gehoor als ze op de motor zitten en het gas goed opendraaien voor langere tijd.

Veiligheid voorop

Wanneer je besluit om voor een motor te gaan, kies dan een betrouwbaar exemplaar uit en laat deze uitvoerig keuren als het een tweedehands model is. Uiteraard moet je ook je motor verzekeren, zo kun je gemakkelijk een motorverzekering online afsluiten. Net zoals bij de auto kan je jouw motor all risk verzekeren, dit is voor velen de veiligste keuze. Uiteraard kan je vooraf je motor verzekering berekenen, zo weet je wat je ongeveer kwijt bent en die kennis kan je weer meenemen in de keuze of je wel of niet voor een motor gaat.