De juiste koffie

0
736

Zolang ik me kan herinneren hebben we thuis Senseo koffie pads gebruikt. Deze waren redelijk smaakvol, gemakkelijk in gebruik en vooral goedkoop. Bij de Plus waren deze altijd wel te vinden. Na een tijd zijn we overgestapt op de Cups van Nespresso. Dit begon toen net te groeien, en werd een ware hype. De smaak was een stuk beter, maar de prijs was ook een stuk hoger. Ik weet nog goed dat ik samen met mijn vader naar de Bijenkorf gingen om de oude cups weg te brengen en weer een set nieuwe cups te kopen. Nespresso deed dit erg goed. Het was ook een goede zet om in de Bijenkorf te gaan zitten, dit straalde luxe uit. Samen met nog 20 andere koffiedrinkers stonden we in de rij op onze beurt te wachten. Je leverde eerst je oude cups in, en bestelde daarna nieuwe. Ik weet nog dat we ongeveer 4 tot 8 weken deden met een nieuwe lading. Eén zon lading koste ongeveer 90 euro. Na verloop van tijd zijn we overgestapt naar een minder duur merk dat nog wel met cups werkte. Ook dit werkte een tijd goed, maar mijn moeder verlangde toch weer naar het ouderwetste gevoel van het zetten van een grote pot koffie. Dit kende ze maar al te goed van haar ouderlijk huis.

Lekkere koffie

Het hebben van een lekkere koffie in huis heeft vele voordelen. Het is altijd een goed gevoel wanneer er visite binnenkomt en jou koffie lekkerder vind dat de koffie thuis. Bij het gebruik van een goede koffiemachine horen ook goede bonen. Een kop koffie moet, zeker met het vele thuiswerken van tegenwoordig, natuurlijk wel goed smaken. Door de perfecte mix van een goed koffiezet apparaat en lekkere bonen ben je altijd verzekerd van een goede kop koffie. Ook zitten er nadelen aan deze goede kop koffie. Je kunt bijvoorbeeld eigenlijk geen koffie meer nemen wanneer je op visite bent. Deze kan niet tippen aan de koffie thuis. Ook drinkt al je bezoek je lekkere koffie op!

Koffiesoorten

Zoals al langskwam in de inleiding zijn er veel soorten koffie. Een van de oudste en meest bekende vormen zijn de Koffiebonen, gemalen om precies te zijn, die door een filter heen in een grote kan beladen. Iets hierna weren de pads uitgevonden. Dit is eigenlijk hetzelfde principe, maar dan zit de gemalen koffie in een pad en is de pad tegelijk ook de filter. Een van de nieuwste manieren van koffiezetten zijn de cups. Deze hebben eigenlijk dezelfde werking als de pads.